Pyöräretki 2016–tapahtuman ennakko-ohje

Ennakko-ohje täydentää Pyöräretken kutsua, joka on löytyy osoitteesta Pyöräretki.fi.

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskus sijaitsee Koulutus- ja konferenssikeskus Iso Kirjan Kahvila SiCafessa (Heikkiläntie 177, 42700 Keuruu. Katso tarkka paikka aluekartasta http://isokirja.fi/leirinta). Pyöräretki alkaa Iso Kirjasta lauantaina ja päättyy sinne sunnuntaina. Tapahtumakeskukseen ei ole erikseen opastusta.

Pyöräretken aikataulu

Lauantai 9.7.2016

09.00          Tapahtumakeskus aukeaa. Kahvilapalvelut.
09.00 - 10.00  Ilmoittautuminen ja materiaalin jako (mm. lauantain kartta) osallistujille tapahtumakeskuksessa

11.00          Pyöräretken avajaiset ja yhteislähtö
17.00          Yöpymisalue aukeaa
20.00 - 22.00  Savusauna yöpymisalueella
22.00          Osallistujat viimeistään yöpymisalueella

Yöpymisalueella on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun ja aamiaiseen. Ilmoittautuneet saavat erilliset ohjeet ruokailujen varaamista varten. Yöpymisalueella toimii leirintäalueen kahvila-ravintola, kauppaan matkaa noin 5 kilometriä. Huomioikaa, että yöpymisalue sijaitsee noin 40 kilometrin päässä tapahtumakeskuksesta.

Sunnuntai 10.7.2016

07.00 Yöpymisalueelta voi poistua jatkamaan pyöräilyä
09.00 Yöpymisalueelta pitää viimeistään ilmoittautua poistuvaksi (pakko ei ole vielä poistua)
14.00 Tapahtuman maali aukeaa Iso Kirjassa
16.00 Osallistujien pitää viimeistään olla maalissa
17.00 Pyöräretken päätös ja palkintojenjako

Maalissa on tarjolla runsas välipala ja rantasauna

Majoitus ja ruokailu

Osallistumismaksuun sisältyy lauantain ja sunnuntain välisen yön majoittuminen leirintäalueella osallistujien omissa teltoissa. Teltan voi jättää järjestäjän kuljetettavaksi molempina päivinä. Teltta pitää olla huolellisesti pakattu ja osallistujan nimellä merkitty. Järjestäjä ei vastaa kuljetuksen teltalle aiheuttamista vaurioista. Teltat kuljetetaan autossa tai peräkärryssä. Alle 15-vuotiaat perhesarjalaiset voivat jättää kuljetukseen myös makuupussit ja –alustat, pyjamat ja unilelut. Osallistumismaksuun sisältyy välipala maalissa. Tapahtuman aikana osallistujat vastaavat itse ruokailuistaan. Reitinvalinnoista riippuen molempina päivinä matkalla on kahvila, kioski ja/tai kauppa. Yöpymisalueella on mahdollisuus maksulliseen ruokailuun ja aamiaiseen. Ilmoittautuneet saavat erilliset ohjeet ruokailujen varaamista varten. Yöpymisalueella toimii leirintäalueen kahvila-ravintola.
Alueelta löytyy monipuolisesti majoitus- ja ravintolapalveluita myös ennen ja jälkeen tapahtuman. Lisätietoja löydät osoitteesta http://keurusselanseutu.fi. Tapahtumakeskuksessa Iso Kirjassa monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut http://isokirja.fi/.

Pyöräretki 2016 –tapahtuman ohjeet ja Pyöräretkeilyn SM-kilpailun säännöt

Pyöräretkeilyn SM-kilpailussa noudatetaan Pyöräretki.fi -sivuilla julkaistavia Pyöräretkeilyn SM-kilpailujen sääntöjä. Kaikkien Pyöräretkelle osallistujien on noudatettava näitä sääntöjä yleisen viihtyisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa sääntöjä ennen tapahtuman alkamista. Kaikkien osallistujien on ehdottomasti noudatettava varovaisuutta ja huolellisuutta liikenteessä. Huomioliivien ja muiden hyvin näkyvien vaatteiden käyttämistä suositellaan. Tapahtuma pyöräillään julkisilla teillä, joten liikennesääntöjä pitää noudattaa. Alueen pikkuteillä ajetaan autoilla kovaa, joten näkemäesteiden taakse ei saa pysähtyä. Pyöräretkeilyyn ei myöskään kuulu roskaaminen tai muiden ihmisten häiritseminen. Onnettomuustilanteissa tai vastaavissa osallistujien pitää auttaa omien kykyjensä mukaan. Tapahtumassa pitää noudattaa järjestäjän antamia ohjeita. Onnettomuustapauksissa osallistujien pitää toimia tilanteen mukaisesti, hälyttää tarvittaessa apua ja ilmoittaa onnettomuudesta mahdollisimman pian järjestäjälle.

Pyöräretken kartat

Osallistujat etenevät Pyöräretkellä käyntikohteelta toiselle annettujen karttojen avulla itse suunnistaen. Käyntikohteiden välisiä reittejä ei ole merkitty tai viitoitettu mitenkään. Jokainen osallistuja saa pyöräretkeilyyn soveltuvan tapahtuma-alueen kartan. Kartat jaetaan värikopioina.

Pyöräretkeilijöiden varustus

Osallistujilla (yksin tai joukkueena) pitää olla sellainen varustus, että he selviytyvät reilun vuorokauden mittaisesta pyöräretkestä kesäisessä Keski-Suomessa. Osallistujat eivät saa käyttää itse järjestämäänsä ulkopuolista huoltoa, esimerkiksi huoltoautoa tai varusteiden viemistä maastoon ennen tapahtumaa. Varustuksen täydentäminen tapahtuma-aikana kaupoista tai ruokailu ravintoloissa on kuitenkin täysin sallittua.

Pakolliset varusteet eli osallistujilla (joukkuevarusteet merkitty tähdellä *) pitää olla Pyöräretkellä mukana:

 • laillinen polkupyörä tai vastaava moottoroimaton kulkuväline
 • pyöräilykypärä
 • pyöräretkeilyyn soveltuva vaatetus (suosittelemme kirkkaan väristä paitaa tai huomioliiviä)
 • juomapullo tai vastaava ja juotavaa, riittävästi energiapitoista evästä
 • sellaiset korjausvälineet, että selviää tyypillisistä pyörärikoista (mm. rengasrikko)*
 • ensiapuvälineet (vähintään laastaria, sideharsoa, ideal-side ja urheiluteippiä)*
 • kännykkä, jolla voi soittaa ja johon järjestäjä voi soittaa tai lähettää viestejä*
 • ohutkärkinen vedenkestävä tussi piirtämistä ja kirjoittamista varten*
 • teltta tai vastaava majoite kaikkine pystytykseen tarvittavine osineen (tarvitaan yöpymisalueella)*

Käyntikohteissa olevissa tehtävissä onnistuminen vaatii joukkueelta edellisten lisäksi seuraavia varusteita:

 • perinteinen sisäkumin paikkasarja (vähintään yksi paikka)
 • polkupyörän ketjutyökalu l. ketjunkatkaisin
 • puukko
 • kärkipihdit
 • kännykkä, jolla voi lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä

Lisäksi suosittelemme seuraavia varusteita:

 • huomioliivi tai muu kirkkaan värinen paita tai takki
 • karttateline ja vedenpitävä karttasuoja
 • majoittumisvälineet (makuupussi ja –alusta)
 • vaihtovaatteet, uima-asu ja pyyhe
 • sadevarustus
 • eväät ja tarvittavat ruokailuvälineet
 • päähine, aurinkolasit ja aurinkorasva
 • pyörälaukut, reppu tai peräkärry
 • lukko pyörään
 • hieman rahaa

Varusteiden valintaan vaikuttavat seikat

Tapahtumakeskuksesta, yöpymisalueelta ja tapahtumakarttaan merkityistä paikoista saa juomavettä. Molempina päivinä vesipisteitä on 2-3. Tämän lisäksi juotavaa voi ostaa kaupoista tai vastaavista. Omien karttojen, GPS-laitteiden tai muiden suunnistukseen liittyvien apuvälineiden käyttö on sallittu. Kännyköiden, tietokoneiden, kirjallisuuden ja vastaavien apuvälineiden käyttäminen käyntikohteissa on kielletty, ellei toisin ohjeisteta. Muu varustus kehotetaan valitsemaan kokemuksen ja harkinnan mukaisesti olosuhteet huomioiden. Jos joukkue hajaantuu Pyöräretken aikana, niin kaikilla joukkueen osilla pitää olla joukkuevarusteet mukanaan. Osa käyntikohteista on sellaisia, että niissä käydessä pitää kaikki varusteet olla mukana. Joissain käyntikohteissa pitää tehtävän tehdäkseen kävellä joitakin satoja metrejä.

Pyöräretken keskeyttäminen

Jos osallistuja joutuu jostain syystä keskeyttämään tapahtuman, niin siitä on välittömästi ilmoitettava järjestäjälle. Ainoastaan onnettomuus- ja sairastapauksissa järjestäjä vastaa keskeyttäneiden kuljetuksesta tapahtumakeskukseen. Muissa tapauksissa järjestäjä auttaa mahdollisuuksien mukaan kuljetuksen järjestämiseksi.

Pyöräretken vakuutukset

Osallistujat toimivat Pyöräretki 2016 –tapahtumassa omalla vastuullaan. Suosittelemme oman vakuutusturvan tarkastamista. Huomioikaa, että osallistujat osallistuvat automaattisesti myös Pyöräretkeilyn SM-kilpailuihin.

Pyöräretken seuraaminen

Tapahtumaa voi seurata tapahtuman aikana Facebook- ja nettisivuilta Pyöräretki.fi, jonne päivitämme tietoa tapahtuman etenemisestä. Yleisö on myös erittäin tervetullutta seuraamaan tapahtumaa tapahtumakeskuksen ja yöpymisalueen lisäksi käyntikohteisiin, joissa osallistujat käyvät. Käyntikohteista tiedotetaan tapahtuman Facebook- ja nettisivuilla, tapahtumakeskuksessa ja yöpymisalueella.

Autojen pysäköinti ja varusteiden säilytys

Autot voi pysäköidä tapahtumakeskuksen alueelle vartioimattomalle pysäköintipaikalle osallistujan omalla vastuulla. Osallistujan nimellä merkittyjä laukkuja tai kasseja voi säilyttää sisällä tapahtumakeskuksessa. Arvoesineet voi jättää säilytettäväksi osallistujan nimellä merkityssä pussissa tapahtumatoimistoon.

Tiedustelut

Ennakko-ohjetta koskevat tiedustelut pyydetään tekemään sähköpostitse tai puhelimitse Pyöräretken johtaja Tomi Mandelinille (tomi(a)pyöräretki.fi, puh. 0400-548657).
Esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pyöräretki.fi –sivulla. Sieltä voi ensin katsoa, että onko heränneeseen kysymykseen jo vastattu.
Täydennetty ennakko-ohje julkaistaan 23.6.2016 osoitteessa Pyöräretki.fi. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa tapahtuman järjestelyihin liittyviä yksityiskohtia. Muutoksista tiedotetaan osoitteessa Pyöräretki.fi.

Tervetuloa Pyöräretkelle!

Seikkailu- ja elämysseura Kalke ry

 


Pyöräretkellä mukana polkevat Keuruun kaupunki, Keurusselän seutu, Peab Oy, Royal-tasoite ja maalaus Oy, Tiirok Oy, Beoman Oy, Pyöräilykuntien verkosto, Rogaining.fi ja UlkonaTV.fi